test2

Recreatie

Er is straks veel te zien, doen en beleven in Perkpolder. Voor bewoners, maar zeker ook voor recreanten. In de gebiedsontwikkeling zijn namelijk een hotel, horeca, jachthaven en buitenzwembad voorzien. Bovendien is er binnen en buiten dit gebied alle mogelijkheid voor een mooie wandeling of lange fietstocht door de polders of langs het water.

Hotel & horeca

Bezoekers van Perkpolder worden straks warm onthaald. Zo komt er een hotel, waar men kan overnachten en genieten van luxe, wellness en Zeeuwse gastvrijheid. Ook is er volop gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen in een van de andere horecagelegenheden. De bestaande pop-up strandbar Bar Goed laat zien dat het nu al goed toeven is in Perkpolder. Dat wordt met de realisatie van de gebiedsontwikkeling alleen maar beter.

Activiteiten

Bezoekers van Perkpolder hoeven zich niet te vervelen. Waterliefhebbers vinden in Perkpolder een ideale uitvalbasis voor vaartochten en andere watersporten. Geen boot? Ga een keer mee op de, reeds bestaande, fietsveerpont Perkpolder-Hansweert. Het buitenzwembad nodigt uit voor een heerlijke duik in het frisse water. Uitrusten kan op het strandje bij het zwembad of iets verderop aan het strand langs de zeedijk. De zeedijk en achtergelegen polders vragen om een mooie wandeling of lange fietstocht.

Natuurlijk

Natuurliefhebbers komen in Perkpolder zeker aan hun trekken. Zij kunnen genieten in het natuurgebied ten oosten van het Veerplein en van de nieuwe natuur in de Westelijke Perkpolder. Maar ook in het omliggende polderlandschap is zalig vertoeven.
Schorrengebied Het Verdronken Land van Saeftinghe, iets verderop, is uniek voor West-Europa. Het biedt een grote variëteit aan flora en fauna en is zeker ook een paradijs voor vogelspotters. Saeftinghe is te bezoeken door jong en oud; je kijkt je ogen uit! Vergeet ook het bezoekerscentrum niet even binnen te lopen.
In de Westelijke Perkpolder zijn naast recreatieve ook semi-agrarische activiteiten mogelijk. Een bezoekje aan een eco-farm of imker behoort ook tot de mogelijkheden. En wie weet vinden ook ooievaars er een nieuwe thuis!