Recreatie

Er is straks veel te zien, doen en beleven in Perkpolder. Voor bewoners, maar zeker ook voor recreanten. In de gebiedsontwikkeling zijn namelijk een golfbaan, hotel, horeca, jachthaven en buitenzwembad voorzien. Bovendien is er binnen en buiten dit gebied alle mogelijkheid voor een mooie wandeling of lange fietstocht door de polders of langs het water.

Golf

Er komt een 18-holes 71 par golfbaan van topniveau. De golfbaan krijgt een ruige, natuurlijke uitstraling en wordt in een glooiend landschap aangelegd. Deels op dermate grote hoogte, dat men prachtige vergezichten heeft over de polder en de Westerschelde. Zo komt ook het clubhuis op dezelfde hoogte als de dijk te staan, waardoor er van een prachtig uitzicht over de Westerschelde kan worden genoten. Aangrenzend aan de 18-holes golfbaan wordt tevens een oefengolfterrein met enkele afslagen voor short golf aangelegd. De golfbaan wordt aan de west- en zuidzijde begrensd door een natuurgordel, die voor een natuurlijke overgang naar het omliggende poldergebied zorgt.

Hotel & horeca

Bezoekers van Perkpolder worden straks warm onthaald. Zo komt er een hotel, waar men kan overnachten en genieten van luxe, wellness en Zeeuwse gastvrijheid. Ook is er volop gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen. De bestaande pop-up strandbar 'Bar Goed' laat zien dat het nu al goed toeven is in Perkpolder en dat wordt met de realisatie van de gebiedsontwikkeling alleen maar beter.

Activiteiten

Bezoekers van Perkpolder hoeven zich niet te vervelen. Naast golfen is er nog veel meer te doen. Waterliefhebbers vinden in Perkpolder een ideale uitvalbasis voor vaartochten en andere watersporten. Geen boot? Ga een keer mee op de, reeds bestaande, fietsveerpont Perkpolder-HansweertHet buitenzwembad nodigt uit voor een heerlijke duik in het frisse water. Uitrusten kan op het strandje bij het zwembad of iets verderop aan het strand langs de zeedijk. De zeedijk en achtergelegen polders vragen om een mooie wandeling of lange fietstocht. Natuurliefhebbers hoeven echter niet ver te gaan. Het natuurgebied, direct grenzend aan Perkpolder, maar ook het omliggende polderlandschap en schorrengebied "Het Verdronken Land van Saeftinghe", iets verderop, bieden een grote variëteit aan flora en fauna.