Eerste vergunningaanvraag Perkpolder een feit

Januari 2020

Er zit vaart in de gebiedsontwikkeling Perkpolder. Het beeldkwaliteitsplan is op 12 december 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. Op 30 december 2019 volgde al de eerste vergunningsaanvraag. Projectontwikkelaar Hulst aan Zee BV (HAZ) diende die dag een aanvraag voor een omgevingsvergunning in bij de gemeente Hulst. Wederom een mijlpaal in de Perkpoldergeschiedenis.

Het is een verzoek om een omgevingsvergunning voor het ontwikkelen van de eerste fase van het project Perkpolder.  Deze omvat twee appartementengebouwen, van respectievelijk 18 en 22 woningen. Daarnaast gaat het om 32 rijwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 7 vrijstaande woningen. In totaal  zijn het 85 woningen/appartementen. Deze worden allemaal op het voormalige veerplein gebouwd.

Het plan loopt nu mooi op koers. Met de vergunningsaanvraag voldoet Hulst aan Zee keurig aan hetgeen in de Koop-ontwikkelovereenkomst is afgesproken. Die overeenkomst werd op 21 december 2018 door Hulst aan Zee BV en Perkpolder Beheer BV ondertekend.
De gemeente Hulst heeft de aanvraag ondertussen in behandeling genomen.