Wonen

Perkpolder wordt een prachtig stukje Zeeuws-Vlaanderen, waar natuur, recreatie én wonen hand in hand gaan. In de gebiedsontwikkeling zijn twee locaties voor residentiële woningbouw voorzien. In totaal omvat het plan 450 woningen. In alle woningen mag men permanent verblijven. Het gaat dus niet om een vakantiepark.

Oude Veerplein            

Op de locatie van het oude Veerplein komen 250 woningen. Aan de oostelijke kant gaat het om appartementen. In westelijke richting worden er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd. Het Veerplein ligt op dezelfde hoogte als de zeedijk. Mede daardoor heeft men straks vanaf hier een uniek uitzicht over het omliggende gebied. Vanuit de appartementen kijkt men uit over het natuurgebied en de Westerschelde. De woningen aan de zuidwestkant bieden uitzicht over de polder en de golfbaan. Het veerplein is de eerste locatie waar met de uitvoering zal worden gestart. 

Golf dorp

Het Golf dorp, waar in totaal 200 woningen zullen worden gerealiseerd, doet qua uitzicht niet onder voor het Veerplein. Hier, letterlijk midden in het golfterrein gelegen, staan twee-onder-een-kapwoningen, villa’s en appartementen gepland. De stervormige opzet van dit ‘dorp’ zorgt dat iedere woning aan het groen grenst en geniet van het weidse uitzicht over de golfbaan en de aangrenzende polder. Het 'dorp' komt op een terp in een glooiend landschap te liggen, waardoor vanuit verschillende woningen zelfs over de Westerschelde wordt uitgekeken. Door de ruime opzet blijft de privacy van de bewoners bewaard. Aan de rand van het golfterrein zijn nog enkele plaatsen voorzien voor grote villa’s.