test2

Wonen

Perkpolder wordt een prachtig stukje Zeeuws-Vlaanderen, waar natuur, recreatie én wonen hand in hand gaan. In totaal omvat het plan 450 woningen in één compact dorp langs de zeedijk. Het dorp bestaat uit een gedeelte op het oude Veerplein en een gedeelte langs het strand. Beide delen worden op hun aansluitpunt door een hotellocatie met elkaar verbonden. In alle woningen mag men permanent verblijven. Het gaat dus niet om een vakantiepark.

Oude Veerplein            

Op de locatie van het oude Veerplein komen 250 woningen. Aan de oostelijke kant gaat het om appartementen. In westelijke richting worden er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd. Het Veerplein ligt op dezelfde hoogte als de zeedijk. Mede daardoor heeft men straks vanaf hier een uniek uitzicht over het omliggende gebied. Vanuit de appartementen kijkt men uit over het natuurgebied en de Westerschelde. De woningen aan de zuidwestkant bieden uitzicht over de polder. Het veerplein is de eerste locatie waar met de uitvoering wordt gestart. 

Strandwoningen

Aansluitend aan het veerplein worden in de noordoostelijke hoek van de polder nog 200 woningen gebouwd. Ook dit gedeelte van het dorp wordt opgehoogd en doet qua uitzicht niet onder voor het Veerplein. Hier komen twee-onder-een-kapwoningen, villa’s en appartementen; veelal met uitzicht over de Westerschelde en enkele met zicht op de omliggende polder. Door de ruime opzet blijft de privacy van de bewoners bewaard.